Birgittes opskrift på hjemmesyltede oliven

Hjemmesyltede oliven

Det skal du bruge:

  1. Mørke letmodne oliven
  2. Groft salt, skræl fra en økologisk citron og urter
  3. Flere friske (skyllede) urter, hvidløgsfed, tørret chili og Ekstra jomfru olivenolie

Sådan gør du:

  1. Olivenfrugterne vaskes i koldt vand tilsat lidt hvidvins eddike, for at få eventuelle urenheder væk.
  2. Læg de vaskede oliven i en gryde, bradepande eller andet og dæk dem med saltet, citronskræl og urter. Sættes på et koldt sted i 10 dage – vendes en gang om dagen.
  3. Skyl de saltede oliven rene for salt og læg dem på en ovnplade. Tørres i ovnen på 75 grader i et par timer.
  4. Læg olivenfrugterne i sterile glas og overhæld dem med god ekstra jomfru olivenolie og lidt tørret chili, hvidløgsfed og urter efter eget valg – vi brugte timian.

Forslag til servering:

Udsten evt. de syltede oliven med en olivenudstener og nyd dem sammen med lidt god lufttørret skinke, bøffelmozzarella, tomat og brød.

Bon appetit