Auberge de la Tour, Aups
Au Bien Etre, Villecroze
Bruno, Lorgues
Café de Turin, Nice
Chateau de Taurenne, Aups (olivenolie)
Ferme Le Pavillon, Bargemon
Chateau Fontainebleu, Montfort-sur-Argens
Chateau La Coste, Le Puy-Sainte-Réparade
Chateau La Prégentière, Ponteves (vin)
Chateau Rasque, Taradeau (vin)
Chateau Thuerry, Villecroze
Chez Davia, Nice
Citrus, Nice
Clos de Vignes, Cotignac
Commanderie de Payrassol, Le Luc (vinslot)
Jardin Secret, Cotignac
Jeanot, Cotignac
La Fontaine, Cotignac
La Petite Marmite, Montfort-sur-Argens
La Tuf, Cotignac (mikrobryggeri)
L’Auberge de Correns, Correns
Le Bistro de Bonne Maison, Cotignac
Le Mas de Cotignac, Cotignac
Le Patriarche, Carcés
Le Saint Marc, Aups
Le Temps de Pose, Cotignac
Les Chineurs, Carcés
Les Source de Villecroze
MIA the barista, Cotignac
Peyrassol, La Luc
Picotte Provence, Cotignac
Le Bistro de Bonne Maison, Cotignac
Februar 2025, Helge Mørch Jensen: Afløseren for Le Coquelicot lige i starten af Cours Gambetta, på højre side, kan anbefales. Dejlig mad og sød betjening.
Oktober 2024, Lars Frost: Kanon restaurant i Aups bag kirken. Fransk landkøkken i topklasse – glæder mig allerede til næste besøg

Château La Coste, Le Puy-Sainte-Réparade
September 2024, Bjarne Haulrik: Dette sted er tæt på; har været der et par gange og det er magnifique. Her er både fine vine, gourmet køkken samt fremragende arkitektur og kunst. Læs også artiklen.
Ferme Le Pavillon, Bargemon
September 2024, Mette Damm: Vi spiste på Ferme le Pavillon i sidste uge. En af de absolut bedste middag vi endnu har fået i Frankrig. Smuk indretning, charmerende personale og en fin køretur.
Bargemon ligger ca. 55 km. øst for Cotignac.



August 2024, Karen Leth: Dette skønne frokoststed i Villecroze kan virkelig anbefales.
Peyrassol
September 2023, Jonna Stenager Haulrik anbefaler: Peyrassol – vin-/kunststed nær Le Luc – et besøg værd og her er bistro og restaurant.
MIA the barista, Cotignac
Juni 2023, Karen Leth: Besøg det nyeste kaffested i Cotignac. Det ligger i en smuk gårdhave i den østlige ende af det nyrenoverede torv – og er startet af nogle håbefulde unge mennesker.
____________________________________________________________________
Jeanot, Cotignac
Maj 2023, Dorrit Røpke: Vi spiste på restaurant Jeanot i går aftes. Det er en ny restaurant der er åbnet i april i år. Den ligger på hovedgaden på hjørnet før man kommer op til Café de l’Union. Vi synes den var god til prisen.
Februar 2025, Ulla Plon: Vi spiste her to gange her i vinter – en gang med venner fra Danmark – og var ret begejstrede.
__________________________________________________________________
La Fontaine, Cotignac
Maj, 2023, Ulla Plon: Vi kender den vist alle sammen. Baren-cafeen for enden af den høje del af Cours Gambetta, hvor der sol og skygge og hvor man kan få en øl, et glas vin eller en god kop kaffe og nyde livet på Cours’en. Og de har i øvrigt også udmærket mad.
____________________________________________________________
Chez Davia, Nice
September 2022, Sanne Prestegaard: Vi fik en gang varmt anbefalet en restaurant i Nice. Det var noget med “moren” stod i køkkenet – måske Michelin up coming star? Lisbeth Cappelen: Restauranten hedder Chez Davia, husk at bestille bord! Den er fuld af lokale madører. Chez Davia, 11bis Rue Grimaldi, 06000 Nice. https://www.chezdavia.com/
____________________________________________________________
Citrus, Nice
Juni 2022, Ulla Plon: Vi vil gerne anbefale en god og hyggelig restaurant i Nices gamle bydel, som vi besøgte med et par venner efter ophold i Les 4 Moulins sidst i april i år. Restauranten hedder Citrus og ligger på adressen 7 rue Saínte-Réparate, 06300 Vieux-Nice. Vi havde booket bord via deres hjemmeside, www.citrusnice.fr, og fik dejlig mad til rimelig pris og en utrolig venlig betjening.
Commanderie de Peyrassol
Jardin Secret
Marts 2023, Christina Zimmermann: Har I set, at en af byens restauranter har fået Michelins ‘Etoile Verte’? Det er snart nogle år siden, at jeg første gang hørte om restauranten, da begejstrede aktionærer kom tilbage fra byen og fortalte og fortalte om dette skønne sted, som lå lidt hemmeligt, så man skulle have vejen dertil forklaret. Det er naturligvis Jardin Secret, som der er tale om, og Etoile Verte gives til restauranter, der arbejder bæredygtigt – Gastronomie Durable, som de kalder det.
April 2022, Claus Maron: Hvis du ikke har prøvet det selv endnu så kan vi varmt anbefale Jardin de Secret – som er drevet af en mesterkok der sætter det landlige køkken i skarp relief til en rimelig pris på 53 euro for tre retter. Og så kan man selv sætte gammel fransk musik på pladespilleren hvis man har bord i den blå stue-:)
Juli 2021, Michael Santin: Fandt denne perle af en restaurant/vinbar/hotel på vores aftentur til byen. Jardin Secret ligger 50 meter videre op ad stikvejen ved tobakshandleren på din venstre side ! ( lige overfor kirkegården). Åbnet for 12 måneder siden. Perfekt på alle måder Book bord !!!!! Adresse: 13 Rue de l’Araignée, Cotignac.
Website: https://www.loucalen.com/en/bar_restauration/
Picotte Provence
Juli 2021, Charlotte Degn: Picotte Provence er et hit og kan varmt anbefales. Restauranten ligger i den tidligere La Terrasse på torvet ved bageren og slagteren. Helt unge mennesker har overtaget stedet og gør sig virkelig umage. Adresse: 8 Rue Saint-Jean, Cotignac.
Auberge de la Tour
Juli 2023, Jesper Blok: Fandt denne restaurant i Aups med en super hyggelig have – fin mad og til meget rimelige priser.
Juli 2020, Claus Maron: Auberge de la Tour i Aups var en af vores bedste madoplevelser til frokost. Super hyggeligt gårdmiljø og god prisvenlig mad. Adresse: Rue Jp Aloisi, Aups.
Bruno, Lorgues
Juli 2023, Hanne Laursen: Vi har netop besøgt den lækreste restaurant Bruno. Det er en trøffel Michelin restaurant. Den ligger ca 35 min fra L4M. Den er virkelig et besøg værd!
April 2022, Hanne Engler Debel: Kære alle, vi har besøgt en skøn restaurant mens vi var på MFS i denne uge. Restauranten hedder Bruno og ligger 2350 Route Des Arcs, 83510 Lorgues. Det er en berømt trøffel restaurant og det viste sig at den har fået en Michelinstjerne i 2021. Det var ikke billigt, en menu koster 89 €, men det var det hele værd. Både oplevelsen, betjeningen og maden. Bon appetit .
November 2019, Louise Klitgaard: Når solen står på kan man nyde frokosten ude og glæde sig over efterårets retter som foie gras, brandade og souris d´agneau. Er man til trøfler og gourmetoplevelse i særklasse vil en oplevelse være at tage på Michelinrestauranten Bruno i Lorgues, kun 20 min. fra Cotignac. Priserne ligger mellem 78€ og 195€, men til gengæld får man en madoplevelse hvor trøfler bliver serveret fra forret til dessert. Adresse: 2350 Route des Arcs, Lorgues.
Le Temps de Pose
Oktober 2020, Ulla Plon: Helt enig med Karen, Hanne, Sanne og Claus. Le Temps de Pose er en skøn restaurant.
Oktober 2019, Karen Ranløv: Le temps de pose (red: på Torvet i Cotignac) er min yndlings restaurant. Hanne Ringgård Møller: Le temps de pose er også vores bedste bud på gode klassiske velsmagende franske retter til meget rimelige priser – så fransk varmt!
Juli 2020, Sanne Prestegaard: Vi spiste morgenmad på Le temps du pose og havde den skønneste morgen på torvet. 8,5 euro for cafe, juice, brød, croissant skønt. Vi fik ekstra kaffe af den skønne ejer. Vi må tage derned igen idag. Claus Maron: Temps du Pose er bare enkelt og godt morgen til aften.
Café de Turin
Oktober 2019, Charlotte Degn: Besøgte Café de Turin, en 100 år gammel fiskerestaurant i Nice – kan varmt anbefales. Vi fik muslinger og fritter – meget lækkert. 135 kr. Men desserterne meget franske og passede ikke lige til vores smagsløg. http://www.cafedeturin.fr/. Adresse: 5 Place Garibaldi, Nice.
Les Chineurs
Oktober 2019, Dorte Mærsk Maron: I går i saunaen faldt snakken på restaurant Les Chineurs i Carcès, hvor Moules Frites er deres specialitet – 10 forskellige varianter. De har også super gode pizzaer. Hyggelig gårdhave, hvis vejret er til det. Indenfor er der ok, men lidt meget neonlys!! Men maden er i top. Adresse: 62 Avenue Ferrandin, 83570 Carcès.
November 2019, Marianne Dahm Sneholm Hansen: I Carcés, Provence ligger Les Chineurs, Restaurant, Pizzeria. Spécialités de Moules. Og det skal jeg love for, at de er specialister i. Altså Moules Frites. Omkring 20 forskellige variationer af blåmuslinger med pommes frites. Jeg fik Moules Frites med Rockfour og fløde,- det smagte himmelsk. 😇
Muslingerne og de andre råvarer er superfriske og så er de bare rigtig gode til at tilberede maden. Vi fandt restauranten ved et tilfælde. Havde næsten opgivet at finde noget på sådan en efterårslukket tirsdag. Men heldigvis opdagede vi den og så at franskmændene selv sad der i stort antal der = godt tegn. Hvor heldig har man lov at være ? 5 ⭐️ herfra.
Le Patriarche
September 2019, Louise Klitgaard: Le Patriarche. Fantastisk restaurant midt i vinmarken hvor der serveres gastronomiske oplevelser og 3-retters menuer fra 29€. Åben hver frokost mellem 12-14 og hver aften mellem 19-21 undtagen tirsdag og onsdag. For grupper på minimum 10 personer er det desuden muligt at få en gratis rundvisning på slottet. Kun 18 minutter fra Cotignac på Route du Thoronet, Carces. https://www.chateau-sainte-croix.com/
Chateau de Taurenne
August 2019, Hanne Ourø Jensen: Chauteau de Taurenne producerer fantastisk god olivenolie. De sælger fra egen gårdbutik. Adressen er: Scea la Tortue, 5800 Route de la Tourtour 83630 Aups France. http://www.domaine-de-taurenne.fr/fr/
La Tuf
December 2019, Betina Bundgaard Lydiksen: Prøv det hyggelige ølbryggeri La Tuf i Cotignac. Man blir glad i låget når man hilser på La Tuf de har et fantastisk energifyldt glad smilende personale. Og en perle af rose vin når man ikke lige er til øl.
Juli 2019, Lars Denning: Cotignac har fået et mikrobryggeri – La Tuf med udskænkning: ”Bonjour à tous, moi c’est Nicolas. Je suis serveur au tailleur de bière. J’ai la chance de travailler dans mon village, à Cotignac, avec Renaud. On va vérifier si la nouvelle cuvée de blonde est prête à déguster. Elle est fraîche, elle est parfaite. On vous attend pour la déguster.
Hello everyone, I’m Nicolas. I’m happy to be working in my village, Cotignac, with Renaud. We will check to see if the new vintage of blonde beer is ready to drinking. It’s fresh, it’s perfect. We’re looking forward to you tasting it too!”
Chateau Fontainebleau
Juli 2019, Anne Mette Friis (tidligere auktionær): Vi har lige været en hurtig tur forbi Chateau Fontainebleu – ca. 13 km fra Cotignac – som kunne fortælle, at der hver lørdag er cool jazz med barbecue og slotsvin for 85 euro for 2 personer. Slottet har en smuk terrasse og en rigtig fin og smagfuld restaurant, som laver mad og arrangementer hver torsdag og lørdag. Man skal reservere på 04 94 59 59 09. Hjemmeside: www.chateaufontainebleauduvar.com. Adresse: Route de Montfort sur Argens, Le Val.
Clos de Vignes
Juni 2019, Marianne Kjær Stolt: vi besøgte Clos des Vignes forleden. (Efter spar lige overfor Nestuby’s indkørsel). Der er kommet nye ejere. Maden er udmærket, men I der har spist der før vil opleve, at det er en helt anden restaurant end sidste sommer. Den udendørs terrasse og de omkringliggende vinmarker er dog stadig de samme. Adresse: 4540 Route de Montfort, Claou de Vachoun, Cotignac.
Chateau Rasque
Maj 2019, Louise Klitgaard: Til næste VIN DEGUSTATION kan jeg varmt anbefale Chateau Rasque ved Taradeau (ca. 40 min fra Cotignac). Her kan I opleve dégustation de vin med Annick alle hverdage mellem 9-13 og 15-17. Hun er virkelig dygtig, taler et pænt engelsk OG så laver de en rigtig god rødvin på stedet (Pièce Noble 2014 er anbefalelsværdig!). Adresse: 2897 Route de Flayosc, Taradeau.
Le Mas de Cotignac
Marts 2019, Per Størling (tidligere aktionær): Ny restaurant i Cotignac “Le Mas de Cotignac”, super lækker mad og hyggeligt sted, åbnet i januar (og er åben nu, vi spiste der i torsdags), 3,9 km fra Slottet på D13 mod Carcés, på højre side bag hvid mur, værtsparet Sylvie og Denis (meget snakkesaglige og hyggelige) har anerkendelse med en Michelin BiB Gourmand fra deres tidligere restaurant, de har kun én menu og med 4-5 retter til Euro 30, god vin til Euro 20, bord skal reserveres 24 timer før og de har pt. kun åben til aften onsdag til lørdag, se hjemmeside www.lemasdecotignac.fr er også på engelsk hvor menuen står. Kan varmt anbefales .. jeg kan huske lidt af desserten : ’kokosnøddej’ bagt sprød og rullet til et lille rør, nederst en ananas-bund med rom, så en citron-sorbet og andet lækkert … mum … deres telefon er 00 33 6 80 36 55. Adresse: 2930 Route de Carcès, Cotignac.
Februar 2020, Michael Santin er enig: Blot 5 km fra Slottet ligger denne lille perle af en “Michelin restaurant” som egentligt er et gasthouse med 4-5 værelser drevet af 2 personer. Maden er uovertruffen og den 5 retters menu koster € 32 !!! og den kommer med en udsøgt betjening. Som sagt, der serveres en menu så tjek hjemmesiden for denne uges. Der er kun 7-8 borde så book i god tid. I vintersæsonen kun åbent onsdag til lørdag !! Ps: man kan ikke se stedet fra vejen og indkørsel er gennem en stor jernport på din venstre side.
Auberge de Correns
April 2019, Anne-Marie Jensen: Fandt en rigtig god og hyggelig restaurant i en af nabobyerne, Correns. Her spiste vi på L´Auberge de Correns. Det er også et hotel midt i centrum af den lille by. Virkelig god mad og menuer til 25 og 35 Euro foruden et righoldigt spisekort. Det er en meget lille restaurant, men der er en stor gårdhave. Tjek åbningstiderne på www.aubergedecorrens.fr. Adresse: 34 Place Général de Gaulle Parking, Rue des Écoliers, Correns
La Petite Marmite
Oktober 2018, Mikael Santin: La Petite Marmite, 11 Grande Rue, Montfort-sur-Argens, 04 94 59 55 06. Super restaurant ca. 15 min fra MFS. Ikke billigt ( 2 personer ca. € 100) men absolut top FRANSK betjening og god mad.
Chateau Pregentiére
Oktober 2018, John Cappelen: Et spændende besøg på Chateau Pregentiére på vejen mellem Cotignac og Barjols, hvor winemaker Etienne fortalte om vinproduktionen med efterfølgende smagning. Det kan anbefales.
Chateau Thuerry
Oktober 2018, John Cappelen: Et besøg på Chateau Thuerry nær Villecroze og Tourtour er meget spændende. Historien strækker sig helt tilbage til tempelridderne, men vineriet er meget moderne og unikt, bygget i 2000 ind i en skråning. Det sikrer en ideel temperatur i den 2200 m3 store bygning. Prøv en rundvisning i hele komplekset med efterfølgende smagning… der skal bestilles tid! chateauthuerry.com. Adresse: Chemin Thuerry, Villecroze.