Den 18. oktober 2023 annoncerede Jens, Karsten og Søren muligheden for at deltage i en madlavningsuge. Og det var der heldigvis mange som syntes var en udmærket ide. Rigtig mange tilmeldte sig og interessen var overraskende stor.
La cuisine française: Det gode liv gennem den gode mad – og vinen
Interessen har været så stor at vi kunne fylde hele slottet til en madlavningsuge. Men vi i arrangørgruppen har valgt at begrænse deltagerantallet således at La Serre ikke reserveres til madlavningsugen. Det giver så også mulighed for at andre kan booke et længere ophold da vi ikke spærre det hele til temaugen.
Planlægningen:
Vi har fortsat planlægningen og er slet ikke færdig. Men umiddelbar ligger følgende (næsten) fast. Vi vil fokusere på ”la cuisine francaise” og går efter at der hver dag skal serveres forret, hovedret, ost og dessert. Der er kommet mange udmærkede forslag til de retter som vi skal igennem. Fokus på lokale og jævne retter men også spændende retter med mulighed for at opnå gourmet status. Men stadig så alle kan være med til indkøbe og tilberedning af retterne.
Programmet som det ser ud nu:
Ankomst lørdag den 9. november hvor der arrangeres ”Apero”. En uformel aften med ”lidt men godt” så vi kan mingle og starte madlavningsugen i hyggeligt samvær.
- Søndag og mandag produceres så de første menuer. Arrangørerne sørger for indkøb til begge dage da mandag (11/11) er fransk helligdag, Jour de l’Armistice (dagen for afslutningen af 1. verdenskrig), så det meste er lukket i Frankrig.
- Tirsdag er jo markedsdag i Cotignac og det skal til fulde udnyttes til en indkøbsraid på første klasse.
- Onsdag er tænkt som fastedag eller fridag hvor vi laver hyggelige fællesaktiviteter. Men mødes til en fælles Apero hvor alle tager lidt lækkert med til en fælles buffet.
- Torsdag er vores sidste madlavningsdag hvor vi håber at nå usete højder på vores madlavning.
- Fredag er der planlagt besøg på en 1-stjernet Michelin restaurant hvor der bliver sørget for transporten.
- Og lørdag er det slut – tak for en dejlig uge.
Men der er mere:
Vi er så heldige at Peter vil undervise os i ”køkken fransk” og vi tænker at det bliver søndag så vi alle kan være klar til udfordringerne med at købe ind og følge opskrifterne.
Peter har også tilbudt at holde et foredrag omkring Pastis hvor vi selvfølgelig også skal have lov at smage på varerne. Det kunne være onsdag eller fredag. Og Ole har fortalt at han er jazzpianist og kan underholde med dejlig musik. Det giver jo store muligheder for at vi kan hygge før og efter middagene.
Hvad så nu:
Der er enkelte ledige pladser så hvis du er interesseret. Vi åbner for tilmelding mandag den 15. april klokken 12:00. Er du interesseret så skal du udfylde skemaet på dette link.
Får du en plads får du besked fra os og du bliver bedt om at indbetale 2000,- DKK i depositum per person. Når depositum er modtaget modtager du bekræftelse på tilmeldingen.
Vi har ekskluderet drikkevarer fra fælles indkøb og udgifter, så alle selv sørger for egne drikkevarer. Men jeg kører i bil ned i november, så planen er at stoppe i Bourgogne, Jura … og købe efter min smag ”gode flasker” som supplement til de lokale vinproducenter. Disse vil selvfølgelig kunne købes som supplement til egne køb.
Morgenmad og frokost er ikke inkluderet. Overnatning og transport betales som vanligt.
Bedste hilsner og på gensyn
Søren Rasmussen
For ikke at tale om Jens Heiberg og Karsten Koed