GOURMETUGEN
I november gennemførte vi Madlavningsugen med stor succes. Så stor en succes at vi prøver også at have en temauge i 2025. Men næste gang opgraderet til Gourmetuge!
Så derfor igen ”tab dig inden og tag mange penge og madinteresse med”
Velkommen
til en hel uge med fokus på den gode mad, det engagerende måltid og dit væren i den relation. Du kommer til tænke, udvikle og producere dejlig mad krydret med dejlige vinoplevelser, godt samvær og fransk madkultur.
Forudsætninger
Offensiv entusiasme i det dejlige franske køkkens muligheder.
Du behøver ikke nødvendigvis specifik kundskab ud over glæden og ambitionen ved den god mad og viljen til at blive dygtigere i fællesskab. At ambitionsniveauet sættes op, skal ikke afholde nogen fra at deltage. Alle, der vil noget, kan være med hvis du har interessen for god mad og vin samt hyggeligt samvær. Det var nemlig interessen, innovationen, opfindsomheden, initiativet der løftede dette års Madlavningsuge til store højder.
Hvordan?
Vi mødes og bliver delt i hold. Vi tager en ambition om at smage, smage nyt, udforske, fejle og sejre. Vi bliver agenter i den gode smags tjeneste.
Ugen kommer også med elementer af, frisk luft, motion og udflugter til en restaurant og selvfølgelig indkøb og madlavning. Måske en lille vandretur for at samle appetit. Vi fortsætter med en fastedag så der er kræfter til de sidste dage. Tab dig inden, det bliver en fed oplevelse, og træn lidt muskler for vi skal købe en del ind som skal konsumeres i lyst.
Det koster selvfølgelig med den gode mad, fine vine og restaurantbesøg. Budgettet vi har i tankerne er 3000,- per person (som depositum). I 2024 kostede Madlavningsugen 2800,- per person. Morgenmad, frokost samt drikkevare er ikke inkluderet – dog krøb dessertvine og Pastis smagning sig ind i budgettet i år. Overnatning og transport betales som vanligt.
Tilmelding
Side vi i november annoncerede vores Gourmet uge har der været stor interesse. Det er stadig muligt at vise interesse for de sidste pladser før vi vil afslutte tilmeldingen. Er du interesseret skal du udfylde interesseskemaet.
Så er du interesseret så udfyld interesseskema nu og send det straks ind.
https://forms.gle/QdsyWpTHL2PM2jrq5
Du vil få besked omkring indbetaling af depositum der som du kommer med på Gourmet ugen afhængig af tidspunkt for indsendelse af interesseskemaet – det er vores model for ”først til mølle” princippet.
Hvor langt er vi så med planen på nuværende tidspunkt?
Vi er startet med prøve tilberedning/smagning af retterne men langt fra færdige. Der er indsendt en mange fine forslag til retter og vi har fundet en række forslag til retter selv. Så puslespillet kan starte :O)
Vi starter lørdag med Apero – Apero vil i år nå nye højder med integration af læring fra sidste år. Så en 10-12 forskellige ”happere” så vi kan migle, hygge og snakke.
Søndag og mandag madlavning i hold. Tirsdag faste dag. Husk tirsdag er den 11/11 er Armistice dvs helligdag i Frankrig. Onsdag og torsdag madlavning i hold. Fredag tager vi ud og spiser. Vi tænker et alternativ til en middag for at gøre det lettere for alle. Vi prøver at samme retterne så de bliver ”lidt lettere” end sidste år.
Når tilmeldingen er afsluttet, udarbejder vi som sidst arbejdsprogram, værelsesoversigt og tidsplan :O)
Husk Gourmet ugens motto – tab dig først og tag mange penge med. Vi glæder os til at se dig ved gryderne med et godt glas i hånden.
Vores motto: Hellere mæt af mad end af dage.
Gourmet hilsen fra Karsten, og Søren